lørdag 16. august 2008

Målt vannverdier

Idag målte jeg vannverdier for første gang, vannverdiene ble målt til:

Ph = 6,8
Kn = 6
Gh = >3 ~ >6
>3
>10 ~ >16
NO3 = 0
NO2 = 0

Så det må vel sies å være bra - da er alt duket for å sette inn litt fisk fra uka av :-)

torsdag 14. august 2008

Mere planter


Jaja, var så heldig idag å få litt overskuddsplanter fra en bekjent akvarist, og dermed fikk jeg fyllt opp med litt mere planter i karet. Nå begynner det faktisk å ligne på noe. Oppdaget forøvrig at jeg har fått sopp på rota mi også..... På tide å få inn litt fisk snart, for de spiser vel gørra etter hva jeg har forstått.... nam nam.

Men før jeg starter med fisk må jeg vel begynne å måle litt vannverdier også..... Greit at det ser pent ut, men kjipt om det bare sier pfffft når jeg hiver oppi en fisk, og deretter flyter den med strømmen og buken i været....

Jaja, vi får se over helgen.

mandag 11. august 2008

Planter og dekorasjon


Jaja, da har jeg endelig fått plantet litt i akvariet. Har også fått plassert ut en fin rot som gjør nytten både som skjulested og blikkfang. Har valgt å feste javabregner direkte til rota så får jeg håpe at disse gror og trives her. Må også kjøpe meg litt plantenæring/gjødning å ha oppi vannet sammen med litt jerntilskudd for fin grønnfarge :-)

Har også plantet ned en liten langstilket skjønnhet av en plante bak ved utstrømmeren slik at denne planten delvis skjuler denne.

Siden lyset var av når plantingen var ferdig har jeg ikke tatt bilde enda, men skal gjøre dette senere idag når jeg kommer hjem. Er jo finest om bildet blir tatt med riktig belysning og det hele.

Så da gjenstår vel egentlig bare litt gjødsel for deretter å se an plantens tilstand over en uke eller noe - og dersom alt går bra er det dags for å plassere ut noen fisker.....

Ønsker meg også en liten kunstig steinhule eller noe som fiskene kan "leke" i :-)