torsdag 8. mai 2008

Vaske Vaske Vaske

Så var omsider akvariet vasket. Har gnikket og gnidd, skrapet og bannet i 90 min, men så ble det faktisk ikke så verst. Nå står det her på spisebordet og avventer ny pumpe, varmekolbe og ikke minst et underlag som vi kan ha det på..... Gidder ikke kaste bort masse penger på et dyrt akvariemøbel. Skrekken for å få 74l vann utover gulvet er så absolutt til stede, men jeg håper og tror at et gammeldags TV-møbel (et sånt beregnet på de gode gamle monster-skjermene) vil fungere. De var jo gjerne laget for å tåle 90kg pluss pluss.

Samtidig bør jo møbelet heller ikke bli for høyt for plassen hvor jeg skal ha akvariet er rett under et vindu, og jeg vil jo ikke ha halve akvariet oppforbi vinduskarmen og rett i solsteika..... det blir jo drømmetilstand for alger da. - Så TV-bord må passe meg ypperlig.

tirsdag 6. mai 2008

Gjennomgang av utstyr


Da har jeg gjennomgått utstyret og også fått en liten "ekspertvurdering" av en annen akvarist. Varmekolben er trolig defekt, og iallefall sprukket - da det tydelig kan sees at det har vært vann inne i den. Så den bør nok byttes. Samtidig føler jeg ikke akkurat at jeg har lyst å kaste bort 10x15x6cm av akvarieplassen på en innvendig pumpe - nemlig Eheim 2010.... Så vurderer nå sterkt å anskaffe meg en ny ekstern pumpe, og en ny varmekolbe. En kompis som er erfaren akvarist har vist en Hydor Prime 20 liggende og en ekstern Hydor Varmekolbe..... Hurra! - Med dem i akvariet blir det topp - han må bare finne det frem først og se om det er OK.


Han ble ikke akkurat imponert over mitt forslag om vasking av akvariet med Zalo og Jif - varmt vann og til nød en glass-skrape var hans forslag..... Huff, hvordan i F skal det bli reint da.... Jaja får finne frem bøtte med vann og gnikke, gni og skrape i morra.

mandag 5. mai 2008

Akvariet i hus

Har idag vært å hentet Akvariet som min kone fikk brukt av en kollega. Akvariet er 60x35x35 så det er ca 74Liter. Nå har vi ikke noe bord eller underlag som dette kan stå på enda, så blir ikke montering helt enda, men satser på å få dette i boks i løpet av kort tid. Akvariet har forsåvidt stått litt ubrukt så det må nok vaskes litt før oppsetning også..... frem med Zalo og, Jif og skrubb!

Fikk forresten med masse utstyr også. Automatiske foringsmaskiner, Pumpe, Varmekolbe, timere, fiskefor, Testutstyr for Vannkvalitet, Lysarmatur, Slamsuger og masse annet som jeg ikke aner hva er for noe..... Blir nok en del å sette seg inn i her gitt..... Spørs om ikke jeg skal forhøre meg med noen guru'er i faget mtp hvordan alt dette skal kobles opp og brukes! Trenger jo litt råd og vink om valg av fisk og planter også.......