mandag 4. august 2008

Slik ser det ut nå!



Ikke akkurat noe AquaScape kandidat men så mangler jo en god del elementære ting enda...... som f.eks planter. Det vil nok hjelpe en del - samt en stor rot og en sunken ruin som fiskene kan gjemme seg i.

Får vel vente til helgen og skaffe litt planter, en rot og dette ruin-tårnet og pynte litt mer. Deretter skal det hele stå en uke eller halvannen før vi setter inn en stim med Neon Tetra... Deretter etter en uke skal vi sette inn to maller og se hvordan det går. Hvis alt går bra øker vi med 10 tetra'er til og 2 maller til etter ferien. Blir jo da spennende å se om første batch overlever også. Har planer om å rigge opp en forautomat med mat så satser vi på at det går bra.

Deretter skal ungene få velge ut en eller to litt større blikkfang fisker som går godt ihop med tetraene :-)

Dette er morro!

Fikset utstrømmeren


Etter en samtale med akvaristkompisen min har jeg funnet frem til en grei og fungerende løsning for utstrømmeren. Fant et gammelt plastrør som passet fint til selve utstrømmeren. Dette ville gå hele veien ned til bunn (selve bunnglasset) i akvariet, men det gjør ikke noe. Tettet bunnen på røret med akvariesilikon og borret deretter noen små hull (2mm) oppover på en rekke med ca. 3cm mellom hullene og laveste hull ca 8cm over sanda.


Tredde deretter dette røret inn på selve utstrømmeren og festet det i bunn med sand og stein så det står støtt.


Og nå strømmer vannet horisontalt ut av de små hullene i røret i form av små tynne stråler fremfor vertikalt som en diger vannstråle. Disse strålene er dirigert skrått mot ene sideglasset og reflekterer derfra over på forntglasset og derfra videre mot innsuget. Dette skaper en strøm/sirkulasjon mot innsuget som kan være effektivt for å få vekk flytende partikler i vannet.

Alt i alt ble jeg veldig fornøyd med denne hjemmesnekrede løsningen, og det beste av alt: Nå blir det ikke flere krater i sanda og dermed forhåpentligvis enda klarere vann i løpet av en dag eller to :-)

Bah - kjipern



Ser ut som utstrømmeren fra Pumpa slipper ut litt vel kraftig vannstråle. Denne har i løpet av natta borret seg godt ned i sanda og laget et digert krater rett under utstrømmeren - og her har steiner og annen pynt bare rast ut. - Og selv om vannet er noe klarere, er det fortsatt grumsete. Tror nok ikke det er så lett å få det helt klart sålenge utstrømmeren graver digre krater i sanda og virvler opp mye sand hele tiden. Tror jeg må kontakte akvaristkompisen min igjen og få litt tips og støtte her.

søndag 3. august 2008

Endelig oppe

Da er endelig akvariet plassert, montert og fylt med sand og vann. Pumpa en installert og satt i drift. Vannet ble skikkelig grumsete av sanda, men det var vel å forvente. Pumpa fikser vel dette i løpet av noen dager.

Underlaget ble et TV-bord fra IKEA med glasdører som jeg kunne skjule pumpe og kolbe bak. Dette underlaget er dønn solid og er konstruert for 100kg - så det bør tåle et 74L akvarie uten problemer. Kjekt at det også er hjul på det, så det er lett å flytte å komme til bak akvariet ved renhold, kobling av strøm osv.

Nå er det bare å avvente at vannet klarner og plante litt planter!